HAARVERLIES
OORZAKEN BIJ HAARVERLIES
Echter zijn er veel verschillende oorzaken van haarverlies. O.a. bij chemo, Alopecia, ijzertekort, schildklieren, medicijnen en ernstige stress ook wel de Telogeen Effluvium genoemd. Daarnaast wordt er onderscheid gemaakt tussen haaruitval bij mannen, bij vrouwen en bij kinderen.
CHEMO
chemotherapie of bestraling van het hoofd kan haarverlies veroorzaken. In de meeste gevallen komt uw haar terug na beëindiging van de chemo, soms begint het haar zelfs te groeien terwijl de chemo nog bezig is. Als het haar gaat groeien is het haar vaak breekbaar en heel fijn. Het haarstructuur kan soms ook veranderen. Soms groeit het haar steil terwijl uw haar daarvoor krullend was of omgekeerd. Maar na een tijdje ziet u dat de structuur weer terug komt.
ALOPECIA
Alopecia, er zijn verschillende vormen Alopecia o.a. Alopecia areata: Pleksgewijze kaalheid. Alopecia areata kent drie gradaties(Alopecia areata, Alopecia totalis en alopecia universalis) Alopecia androgenetica: Deze kaalheid wordt verzoorzaakt door de gevoeligheid van de haarzakjes voor het (mannelijke)hormoon dihydroxy-testosteron. Bij mannen te herkennen minder haar bij de inhammen en kruin. Ook vrouwen kunnen last hebben van deze vorm van kaalheid.
Alopecia diffusa: Overmatige onverwachte haaruitval. Deze vorm van kaalheid is mogelijk tijdelijk haaverlies. Alopecia cicatricialis: Deze vorm van kaalheid treedt op als littekenvorming. Als er bij littekenweefsel geen haargroei plaatsvindt, ontstaan er kale plekken. Voor meer informatie over Alopecia kunt u terecht op www.aapv.nl
IJZERTEKORT
Als het lichaam serieus ijzertekort komt. Kan dit leiden tot haaruitval. Het lichaam heeft voedingstoffen nodig om goed te kunnen functioneren. Tekort aan ijzer kan haaruitval veroorzaken.
Schildklieren. Als er sprake is van een verminderde werking van de schildklier ook wel genoemd als hypothyreoïdie. Dit kan haaruitval tot gevolg hebben.
MEDICIJNEN
Het is bekend dat sommige medicijnen haaruitval kunnen veroorzaken. Vaak staat dit vermeld in de bijsluiter. De bijwerking van bepaalde medicijnen kunnen dus haaruitval veroorzaken.
STRESS
Stress ook wel Telogeen Effluvium genoemd, kan leiden tot een heel veel haaruitval. Ernstige stress kan o.a. leiden tot een verhoogde bloeddruk, oververmoeidheid, hyperventilatie en ook last van haaruitval.
Werkwijze
Wij werken in 4 stappen:
-
Intakegesprek/eerste afspraak
-
Het passen en kiezen van de haarwerk/ administratie voor de verzekering
-
Leveren en modelleren
-
Nazorg voor eventuele vragen en of aanpassingen van het haarwerk.
Intakegesprek/eerste afspraak
Het intakegesprek vinden wij heel erg belangrijk. Dit is vaak een emotioneel gedeelte. Klanten vertellen waarvoor ze haarwerk nodig hebben. Dit gesprek is heel erg vertrouwelijk en gebeurd in een aparte ruimte. Wij geven informatie over haarwerk en beantwoord al uw vragen.
Het passen en kiezen van de haarwerk/ administratie voor de verzekering
In de tweede fase gaan we met u bekijken welk haarwerk het beste bij u past. We bepalen de haarkleur aan de hand van een haarstaaltjes. We gaan een model voor uw zoeken. Het haarwerk wordt pas geknipt en gemodelleerd tijdens het leveren. Welk kapsel u ook kiest belangrijk is dat u uzelf blijft. En dat niemand hoeft te weten dat u een haarwerk draagt. Alle verdere administratie afhandelingen worden door ons verzorgd. Een verwijskaart is wel noodzakelijk om voor vergoeding in aanmerking te komen. De verwijskaart kunt u aanvragen bij uw huisarts of specialist.
Leveren en modelleren
Bij het leveren van de haarwerk gaan we het model knippen die reeds is uitgekozen door de klant, uiteraard met het advies van de haarwerker. Daarna leggen wij u uit hoe u het beste het haarwerk kunt verzorgen en onderhouden. Het haarwerk dient anders gewassen te worden. Geen zorgen, dit gaan we u leren. Tevens leveren wij ook, alle producten en materialen die u voor verzorging nodig hebt.
Nazorg voor eventuele vragen en of aanpassingen van het haarwerk
Nazorg vinden wij belangrijk! Wij stoppen dus niet na het leveren van een haarwerk. Wij staan u graag te woord wanneer er vragen of onduidelijkheden zijn.